Εκδήλωση

Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά για το

Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού 

«Φώφη Γεννηματά»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθές Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 6μμ, η εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά όπου παρουσιάστηκε, το Ειδικό Πρόγραμμα της Πολιτείας για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού – που φέρει το όνομα της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κος Παπαμανώλης -Ντόζας υποδέχτηκε με θέρμη τους προσκεκλημένους σε μια εκδήλωση ύμνο για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υπουργός Υγείας κος Θάνος Πλεύρης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Πατούλης, ο Διοικητής ΓΑΝΠ Μεταξά, κος Χαράλαμπος Δ Τουμπέκης, ο σύζυγος της κας Φώτης Γεννηματά, κος Ανδρέας Τσουνης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Κώστας Κατσαφάδος, η Υφυπουργός Εργασίας, Κα Δόμνα Μιχαηλίδου, οι βουλευτές της ΝΔ- Α Πειραιά κος Γιάννης Μελάς, η Κα Νονη Δούνια, ο κος Χριστόφορος Μπουτσικάκης και η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κα Τόνια Αντωνίου.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κα Αγαπηδάκη.

Ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Διευθυντής Χειρουργικής του ΓΑΝΠ Μεταξά κος Ηλίας Ευσταθίου έκλεισε την εκδήλωση με μια αισιόδοξη ομιλία αναφέροντας ότι: « Οι γιατροί σήμερα έχουμε τα όπλα να κερδίσουμε περισσότερο χρόνο ζωής και καλής ζωής για τους ασθενείς μας, η πρόληψη όμως είναι το καλύτερο όπλο ώστε εάν τύχει η νόσος να την εντοπίσουμε σε πρωινό στάδιο και να τη νικήσουμε !»

Γιατί, ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Διοικητή ΓΑΝΠ Μεταξά:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Αξιότιμοι Κύριε Υφυπουργέ, Αξιότιμοι Βουλευτές,, Αξιότιμη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας,  Αξιότιμα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, Αξιότιμε Πρόεδρε και φίλε κύριε Παπαμανώλη,, Αξιότιμε κύριε Τσούνη, Αξιότιμα στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας του Πειραιά, Αγαπητές Κυρίες, Αγαπητοί κύριοι,

Πολιτεία που σέβεται τη ανθρώπινη ζωή εμπνέει εμπιστοσύνη. Πολιτεία που επενδύει στην πρόληψη, σέβεται και υπολογίζει τον Άνθρωπο – ως Αξία με Α κεφαλαίο- εμπνέει σιγουριά!!

Γιατί η Υγεία είναι ένα πανανθρώπινο αγαθό ανυπολόγιστης Αξίας και όχι απλά ένα… κόστος.

Η υγεία είναι αγαθό, είναι δικαίωμα για τον Πολίτη αλλά και υποχρέωση!

Υποχρέωση που αναλαμβάνει αυτή η Κυβέρνηση με προγράμματα Κοινωνικής πολιτικής.

Σήμερα, η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του Μαστού. Η κα Γεννηματά που εκτός από τη δημόσια πολιτική της διαδρομή, υπήρξε σύζυγος και μητέρα, αγαπήθηκε και αγάπησε ως άνθρωπος και σήμερα λείπει από όλους. Είναι η Γυναίκα που αγωνίστηκε, πάλεψε και δικαιώθηκε στον αγώνα της, να σωθούν περισσότερες γυναίκες για να μην «απουσιάσουν» από τις ζωές των ανθρώπων που τις αγαπούν.

Για αυτές τις γυναίκες είμαστε σήμερα εδώ.

Η δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μια από τις συχνότερες μορφές καρκίνου που απειλούν τις γυναίκες, και ταυτόχρονα, μια νόσο που μπορεί να θεραπευτεί αποτελεσματικά, εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα. Η κυβέρνηση θέτει στο κέντρο της πολιτικής για τη δημόσια υγεία, την προστασία του πληθυσμού προσπαθώντας να εξαλείψει Κοινωνικές ανισότητες. Πρόσβαση στη υγεία για όλους! Χωρίς κόκκινες γραμμές!

Στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά, έχουν πρόσβαση  όλοι οι άνθρωποι, χωρίς να διαχωρίζουμε τους Πολίτες σε προνομιούχους ή μη, επιχειρώντας να προσφέρουμε υπηρεσίες εγνωσμένης αξίας σε ανθρώπινο περιβάλλον.

Οι Επιστήμονές μας, κάθε μέρα βελτιώνουν γνώσεις, δεξιότητες, τεχνικές και μαζί με τις Νέες Θεραπείες, και τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας φέρνουν στο προσκήνιο και κάνουν πρωταγωνιστή το Νοσοκομείο μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ενδεικτικά να αναφέρω :

Το ρομποτικό σύστημα Da Vinci, το οποίο λειτουργεί υπό τον απόλυτο έλεγχο του χειρουργού και τον βοηθά να πραγματοποιεί πολύπλοκα χειρουργεία με την πρόκληση ελάχιστου τραύματος στον ασθενή.

Το ΜaΜΜΟΤΟΝΕ, το οποίο εκτελεί στερεοτακτική βιοψία μαστού με αποτέλεσμα οκτώ στις δέκα γυναίκες να αποφεύγουν τη χειρουργική βιοψία μαστού, την ολική νάρκωση ενώ μέσα στην ημέρα, η ασθενής  παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Το HIPEC που δίνει τη δυνατότητα η χημειοθεραπεία να ξεκινήσει αμέσως μετά την αφαίρεση των καρκινικών όγκων στην ενδο- περιτοναϊκή κοιλότητα, μέσα στη χειρουργική αίθουσα.

Και είμαι και στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου, θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει και ο Πρώτος Μαγνητικός Τομογράφος.

Δύο χρόνια πανδημίας, δοκίμασαν τις αντοχές του Συστήματος Υγείας αλλά και τις ανθρώπινες αντοχές μας. Γιατροί, Νοσηλευτές, το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού, στάθηκε με επιστημοσύνη και ευγένεια στον δοκιμαζόμενο από τη νόσο άνθρωπο. Και κάθε μέρα τους Ευχαριστώ.

Είχαμε δυσκολίες ??

Η απάντηση είναι : Είχαμε την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Υγείας και κατά τη διάρκεια της Πανδημίας, αλλά και σήμερα, έχουμε τη έμπρακτη στήριξη, και αρωγή του Υπουργού Υγείας κου Θάνου Πλεύρη αφού γνωρίζει- τις δυνάμεις και τη δυναμική μας- Γνωρίζει όμως και τις αδυναμίες μας, τις οποίες όμως από κοινού θέλουμε να τις μεταμορφώσουμε σε ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για το δημόσιο συμφέρον!

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθώ, στην προ ολίγων ημερών επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Γκάγκα στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ. Επίσκεψη ουσιαστική, όχι εθιμοτυπική. Επίσκεψη δίπλα στον ασθενή αλλά και δίπλα στον εργαζόμενο.

Σε λίγες μέρες, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, με διάθεση εξωστρέφειας το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά θα πραγματοποιήσει εκδήλωση ενημέρωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού στη Φοιτητική Κοινότητα, στο πλαίσιο του τριετούς συμφώνου συνεργασίας των δύο δημόσιων Φορέων.

Επιπρόσθετα από τη Δευτέρα 24/10 με τους συλλόγους ασθενών, Στάσου κοντά μας, Αγκαλιάζω και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, θα συνεργαστούμε για την ενημέρωση της Κοινότητας σε διήμερη καμπάνια ευαισθητοποίησης των Πολιτών, σε κεντρικές πλατείες του Πειραιά.

Είναι μια νέα εποχή όπου η Πολιτεία πλησιάζει τον πολίτη για να του υπενθυμίσει να φροντίσει τον εαυτό του, είτε με την ανθρώπινη και φιλική προσέγγιση για ενημέρωση στο δρόμο, είτε με τη χρήση της τεχνολογίας, με ένα sms όπως στέλνει ένας φίλος σε φίλο!

Για τις μητέρες μας, τις γυναίκες μας, τις αδερφές μας, τις κόρες μας, ακόμα και για την άγνωστη ΜΙΑ γυναίκα, εκεί έξω η Πολιτεία απλώνει το χέρι για μια βόλτα στη ΖΩΗ με περισσότερη υγεία.

Σας ευχαριστώ θερμά!»