Ιατρικό επιστημονικό προσωπικό

  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ : ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΖΑΪΔΑ
  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ : ΕΛΕΝΗ ΤΡΙΧΙΑ
  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ
  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΙΣΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
  ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ Β' : ΓΑΒΡΙΕΛΑ-ΜΟΝΙΚΑ ΣΤΑΝΚ
  ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΗ
  ΕΠΙΚ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β': ΚΑΡΕΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ
  ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
  ΕΠΙΚ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Β': ΣΟΥΚΑ ΕΥΘΥΜΙΑ
  

Στοιχεία επικοινωνίας

Σχετικά με το Τμήμα

To Παθολογοανατομικό Εργαστήριο είναι τμήμα ιδιαίτερης σημασίας στο Ογκολογικό Νοσοκομείο. Σε αυτό στηρίζεται η διαγνωστική προσέγγιση των νεοπλασιών καλοήθων και κακοήθων. Στην ιστολογική διάγνωση θα στηριχθεί η θεραπεία, παρακολούθηση αλλά και η πρόγνωση κάθε ενός ασθενούς.

Στο ιατρικό προσωπικό περιλαμβάνοντια 7 ειδικευμένοι Παθολογοανατόμοι:

Εκπαιδευτικό Εργο

Το τμήμα δίνει πλήρη ειδικότητα σε 11 γιατρούς που εκπαιδεύονται από τους προαναφερόμενους Παθολογοανατόμους.

Επιστημονικό έργο

Στο Επιστημονικό έργο περιλαμβάνονται δημοσιεύσεις , ομιλίες, συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά δρώμενα.

Διαγνωστικό έργο

Αναφορικά με το Διαγνωστικό έργο στο Εργαστήριό μας διεκπεραιώνουμε 10.000-11.000 παρασκευάσματα ετησίως που προέρχονται από: 2 Ογκολογικές Χειρουργικές Κλινικές, Θωρακοχειρουργική, Ουρολογική, Ω.Ρ.Λ, Γυναικολογική, Πλαστική Χειρ/κή,Αιματολογική Κλινική, Γαστρεντερολογική Κλινική, 2 Παθολογικές Ογκολογικές Κλινικές, Ενδοκρινολογική, 2 Ακτινοθεραπευτικές και υλικό υπό U/S και Αξονικό Τομογράφο.

Εξυπηρετούμε επίσης επαρχιακά Νοσοκομεία για ογκολογικά περιστατικά αλλά και ιδιώτες ασθενείς για 2η γνώμη σε διαγνωστικά ή εξειδικευμένα προβλήματα. Στο Εργαστήριο πλην των κλασσικών ιστοχημικών τεχνικών εφαρμόζονται τεχνικές Ανοσοϊστοχημείας, Μοριακής Ιστοπαθολογίας και Μαστογραφίες παρασκευάσματος. Από ετών γίνεται τεχνική CISH (Chromogenic In Situ Hybridization) με σημαντική εμπειρία εφαρμογής σε καρκινώματα μαστού και στομάχου.

Η εμπειρία του επιστημονικού προσωπικού είναι μεγάλη από την μακροχρόνια εκπαίδευση τους αλλά και την ποικιλία του βιοπτικού υλικού ενός Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου μεγάλου Νοσοκομείου όπως το «ΜΕΤΑΞΑ» . Στο Νοσοκομείο λειτουργεί πλήρως η Μονάδα Μοριακής Ιστοπαθολογίας και και διενεργούνται  σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς εξετάσεις όπως μεταλλαξεων στα γονιδια Κ-ras, Β-raf, EGFR και πολλές άλλες.

Σε όλες τις δραστηριότητες του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου συμμετέχει ενεργά το παραϊατρικό προσωπικό.Στο Εργαστήριο εργάζονται 7 τεχνολόγοι και παρασκευαστές και στη Γραμματεία 1 γραμματέας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο