Ιατρικό επιστημονικό προσωπικό

    ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
    ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΑΚΗΣ
    ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ:ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
    ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Α': ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
    ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ Β' :ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στοιχεία επικοινωνίας

Σχετικά με το Τμήμα

Εκπαιδεύονται Τέσσερις γιατροί (η κλινική δίνει πλήρη ειδικότητα).

Η κλινική διαθέτει 21 κλίνες

Ειδικές Μονάδες

Εξωτερικά ιατρεία: Κάθε Τρίτη & Πέμπτη πρωί 10:00 – 13:30, απόγευμα 15:00 – 17:00. Για ραντεβού 210 4183652-3. Κατά το έτος 2001 εξετάσθηκαν 837 ασθενείς.

Δραστηριότητες

Χειρουργικές επεμβάσεις

Κατά το έτος 2001 εισήχθησαν 390 ασθενείς και έγιναν 381 χειρουργικές επεμβάσεις.

Μικροεπεμβάσεις

Υπό τοπική αναισθησία διενεργήθεισαν στα εξωτερικά ιατρεία συνολικά 800 μικροεπεμβάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς.

Αλλαγές τραυμάτων

Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη 08:30 – 10:30. Κατά το έτος 2001 έγιναν συνολικά 1200 αλλαγές σε εξωτερικούς ασθενείς.
Στο ιατρείο προσέρχονται ενήλικοι άνδρες και γυναίκες για κλινική διάγνωση διαφόρων σπίλων και όγκων του δέρματος, καταστάσεων που απαιτούνται επανορθωτικές επεμβάσεις (π.χ. μετατραυματικές, ανοικτά κατάγματα, έλκη δέρματος) και καταστάσεων που απαιτούν αισθητική παρέμβαση, υπό προϋποθέσεις.

Χειρουργική ογκολογία

Στην κλινική μας αντιμετωπίζονται όλοι οι όγκοι του δέρματος και των μαλακών μορίων του σώματος. Ιδιαίτερη ευαισθησία υπάρχει στη χειρουργική αντιμετώπιση του μελανώματος ως τοπικής και απομακρυσμένης νόσου, με έλεγχο των λεμφαδένων της περιοχής και του φρουρού λεμφαδένα και αναλόγως λεμφαδενικό καθαρισμό όταν χρειάζεται. Σε συνεργασία με ογκολόγο του νοσοκομείου μας ο ασθενής εκτιμάται για περαιτέρω θεραπεία.

Στα πλαίσια της χειρουργικής ογκολογίας αντιμετωπίζουμε επίσης μεγάλο αριθμό περιοφθάλμιων καρκινωμάτων με τις καλύτερες κατά το δυνατόν πιθανότητες αποκατάστασης βλεφαρικών καρκινωμάτων.

Προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε και να αντιμετωπίζουμε γυναίκες με μαστεκτομή για αποκατάσταση του στήθους τους με την ενδεικνυόμενη τεχνική.
Στην κλινική μας πέρα των ογκολογικών περιστατικών, λόγω εκπαιδεύσεως των ειδικευομένων, αντιμετωπίζονται και αισθητικά περιστατικά με όλες τις σύγχρονες τεχνικές.

Σε συνεργασία με την ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου μας καθώς και με τις ανάλογες κλινικές των ΠΓΝΤΙ Τζάνειου, ΓΚΝΤΙ Νικαίας και του Ασκληπιείου Βούλας αντιμετωπίζονται ασθενείς που μετά από ανοικτά κατάγματα παρουσιάζουν ελλείμματα δέρματος. Τέλος είναι αρκετά τα περιστατικά ασθενών με έλκη από κατάκλιση ή από προηγηθείσα ακτινοθεραπεία και τα οποία αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο