Ιατρικό επιστημονικό προσωπικό

    ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΠΕΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (PHD, FEBU)
    ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ : ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
    

Στοιχεία επικοινωνίας

Σχετικά με το Τμήμα

Αριθμός κλινών : 24

Εξωτερικά ιατρεία δύο φορές την εβδομάδα (Τρ-Πε)

Χειρουργεία τρείς φορές την εβδομάδα (Δ-Τε-Πα)

Ογκολογικές εφημερίες κάθε τέσσερις ημέρες

Κλινική μίας ημέρας δύο φορές την εβδομάδα

Ουροδυναμική μελέτη μία φορά την εβδομάδα

Βιοψίες προστάτη μια φορά την εβδομάδα

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Η ουρολογική κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά ειδικεύεται στην Ογκολογία του ουροποιητικού και από το 1968 διεκπεραιώνει όλο το φάσμα των ογκολογικών επεμβάσεων. Διαχειρίζεται καθημερινά και σε συνεργασία με τις παθολογικές , ακτινοθεραπευτικές και ογκολογικές κλινικές του νοσοκομείου, ασθενείς με πολύπλοκα ογκολογικά προβλήματα, ενώ συμμετέχει ενεργά στις ογκολογικές εφημερίες του νοσοκομείου. Όλοι οι ασθενείς μας καταχωρούνται στο αρχείο του νοσοκομείου έχοντας ο καθένας τον ιατρικό του φάκελο που τον ακολουθεί σε κάθε του επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία η σε ενδεχόμενη νοσηλεία του. Η ουρολογική κλινική διατηρεί μεγάλο αρχείο ογκολογικών ασθενών εδώ και τριάντα χρόνια.

Η ουρολογική κλινική ήταν η πρώτη κλινική που το 1988 χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το PSA για την διάγνωση του πρώιμου καρκίνου του προστάτη στο γενικό πλυθησμό. Από το 2002 με την συνεργασία με τους παθολόγους ογκολόγους ασχολείται με την αντιμετώπιση του μεταστατικού ορμονοάντοχου καρκίνου του προστάτη.

Πραγματοποιούνται ριζικές προστατεκτομές για καρκίνο του προστάτη με η χωρίς την διατήρηση των αγγειονευρωδών δεματίων για διατήρηση της στύσης. Η κλινική από το 1968 πραγματοποιεί για το μυοδηιθητικό καρκίνο της κύστης ριζική κυστεοπροστατεκτομή με ειλεοκύστεις κατά Bricker και εκγρατείς νεοκύστεις τα τελευταία 15 χρόνια.

Με την βοήθεια της σύγχρονής τεχνολογίας (TURiS, διπολική διαθερμία) διεκπεραιώνονται χειρουργεία για την καλοήθη υπερτροφία του προστάτη, με μικρό αριθμό ημερών νοσηλείας.

Η ουρολογική κλινική διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο καρκίνο του πέους και τους λεμφαδενικούς καθαρισμούς έχοντας από το 1986, μία από τις μεγαλύτερες σειρές ασθενών στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με τους παθολόγους ογκολόγους και ακτινοθεραπευτές αντιμετωπίζει το καρκίνο του όρχεος (σεμινωματώδης και μη σεμινωματώδης) καθώς και τον μεταστατικό καρκίνο του νεφρού.

Με την χρήση άκαμπτων και εύκαμπτων ουρητηροσκοπιών το τμήμα της ενδοουρολογίας πραγματοποιούνται επεμβάσεις διαγνωστικές και θεραπευτικές στους ουρητήρες και την πύελο των νεφρών, ενώ από το 1990 και σε συνεργασία με τους επεμβατικούς ακτινολόγους πραγματοποιούνται διαδερμικές νεφροστομίες.

Η ουρολογική κλινική του νοσοκομείου Μεταξά διαθέτει εξειδικευμένα ιατρεία τόσο στην ογκολογική ουρολογία όσο και για καλοήθεις παθήσεις όπως προστατίτιδες, ενώ υπάρχει ιατρείο με εξειδίκευση στην ανδρολογία και στυτική λειτουργία, ως επίσης και γυναικολογική ουρολογία από το 1988, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των καρκινοπαθών.

Στην κλινική μίας ημέρας γίνονται οι ενδοκυστικές εγχύσεις ογκολογικών φραρμάκων και οι αλλαγές των ουρητηρικών καθετήρων (Pigtails), ενώ πραγματοποιούνται πάνω από 1000 κυστεοσκοπήσεις κάθε χρόνο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο